(T)rots

Het voelt sinds een aantal dagen letterlijk alsof ik onder een rots vandaan aan het kruipen ben. Heel langzaam begint de storm in mijn hoofd af te nemen en lijkt er weer wat ruimte te komen voor zonlicht.
Wat was het een k*tmaand. Ik kan het echt niet anders zeggen.

Wat begon met het winnen van de zeilreis op een Volvo Ocean Racer, liep naadloos over op de 1e verjaardag van mijn kanjer, toen de volgende dag geen hartslag bij wat mijn nieuwe kanjer had moeten worden en pas 2 weken later de curettage. Nauwelijks daarvan bekomen was het alweer de sterfdag van mijn grote vent met 3 dagen later zijn begrafenis dag. Het was veel te veel en ik ben blij dat mijn rouwbegeleider in het UMCG (Saskia) èn de Arbo beiden zeiden: “probeer deze periode gewoon alleen maar door te komen, wacht maar tot het licht vanzelf weer aan gaat”..

En dat begint nu heel langzaam weer te komen. Sinds deze week ben ik weer aan het werk, ben ik weer aan het sporten en heb ik het in de avonduren druk met de laatste correcties van ons boek. 15 december komt het uit en het laatste gedicht van 3 december staat er zelfs nog in! Als je het hebt over een strakke planning..

Het is heftig om alle dagen door te lezen en soms kan ik gewoon niet geloven dat het over ons gaat. Dat het waar gebeurd is. Regelmatig kom ik huilend achter de laptop in contact met mijn diepste pijn(en) en volgens Saskia is dit hele goede therapie.
Het nadeel van je groter houden dan je je voelt is dat het gewicht van de mantel steeds zwaarder wordt. Door nu het hele boek te lezen komt al het opgekropte verdriet er direct mee uit en dat werkt inderdaad erg verlichtend.

Ik nam de beslissing om het boek 15 december uit te geven vanwege mijn zwangerschap. Er zou een ‘happy end’ komen! Dat is nu niet het geval, maar toch is het voor mijn eigen proces nog steeds een goede keuze. Nu hoop ik natuurlijk dat jullie net zo ‘enthousiast’ zijn als ik, want 500 dezelfde boeken in mijn boekenkast is toch ècht een beetje overdreven..

Tot en met 15 december is er een speciale actieprijs als je het boek online besteld.

Daarnaast ligt het boek vanaf 15 december (va 19.00u) bij Van der Velde Boekhandel in Sneek en geldt daar tussen 19.00-21.00 dezelfde actie prijs. Ik ben er dan ook om eventueel iets in je boek te schrijven of vragen te beantwoorden.
Het is tevens mogelijk om je online bestelde (en betaalde) boek dan op te halen.

Ik hoop je dan te zien want ik ben erg benieuwd naar de persoon achter de lezer van dit blog.

Schatje, mama vindt het spannend maar is ook blij
Dat iedereen kan lezen over jouw strijd en die van mij
Misschien helpt ons verhaal wel iemand die het leest
Zodat vooral jouw gevecht niet voor niks is geweest

Want in alles wat ik doe en voel
Is dat nu toch wel een belangrijk doel
Dat mensen iets van ons mogen leren
En wellicht nieuwe behandelvormen of denkwijzen implementeren

Niemand mag overkomen wat ons ten dele gevallen is
Want het is ontzettend moeilijk om te leven met het enorme gemis

Ik hou zoveel van jou

❤️
Mama

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.