Opgeven is geen optie..

Lieve schat,

Het is alweer enige tijd geleden dat ik richting jou heb geschreven en het is sowieso de eerste keer dat ik iets gericht aan jou hier op het blog zet. Maar voor mijn gevoel kan dat vandaag, op de dag dat je grote broer 1,5 jaar had moeten worden, even niet anders.

Sinds je grote broer is overleden wil mama niks anders dan jou ontmoeten en 2 keer leek die droom uit te komen. Je wilt niet weten hoe blij mama was met die 2 positieve zwangerschapstesten en wat een enorme teleurstelling het was toen het beide keren toch niet zo mocht zijn..

Na de verkeerde innesteling in februari en de afgebroken stimulatie poging van maart waar na maximale medicatie helemaal niks gebeurde qua ei-groei, besloot mama het roer om te gooien. Minder werken, op vakantie, meer sporten, focus op in balans komen, gezond eten en sinds eergister de alcohol volledig afgezworen.

Waarom dat laatste?
In de rustmaand had mijn eigen cyclus weer op gang moeten komen maar dat gebeurde niet. Ik zat er zo op te wachten dat ik er bijna gek van werd. Uiteindelijk hebben ze er eergister in Wolvega naar gekeken en het blijkt dat het er ook helemaal niet aan zit te komen.

Dit is een heel erg slecht teken schatje. Het lijkt er op dat 1 van mijn eierstokken al in de ‘slaapstand’ staat en heel voorzichtig vragen de artsen zich af hoeveel eitjes ik nog heb (vrouwen krijgen bij geboorte een x-aantal eitjes en naarmate ze ouder worden raken ze op een gegeven moment op. Dat is het moment dat je in de overgang komt). Ik heb nu medicijnen meegekregen om een ongesteldheid op te wekken en vanuit die nul-meting is het er op of er onder. Ik ben niet veeleisend, theoretisch heb ik maar 1 eitje nodig om jou te maken..

Maar schatje, in plaats van een race tot en met december is de tijd nu mogelijk drastisch naar voren gehaald en mijn keel knijpt dicht bij de gedachte wat dat zou kunnen betekenen… Het is 5 voor 12.. maar ik geef niet op! Bij je grote broer was ik machteloos, kon ik alleen maar toeschouwer zijn. Nu kan ik tenminste nog iets doen.

Dus ik ga door met wat ik al deed maar ik heb ook contact gezocht met een fertiliteitscoach; ik neem nu voedingssupplementen en vitamines om de doorbloeding van de baarmoeder te stimuleren, de kwaliteit van de eitjes te verbeteren en de dikte van mijn baarmoederslijmvlies te vergroten. Daarnaast ga ik fertiliteits massages krijgen die bovenstaanden nog een extra boost geven. Ik pak alles aan wat goed voelt zodat ik achteraf niet kan zeggen: Sh*t! Had ik dat maar geweten of gedaan.

En weet je schatje, misschien denken mensen wel dat ik er teveel mee bezig ben, of dat het misschien niet voortbestemd is, of dat dit een signaal is om op te geven. Maar zo gemakkelijk komt het lot niet van mij af. Ik heb nog 6 maanden* en ook al wordt de kans steeds kleiner.. Een kans is wel een kans.

Ik wil zo graag samen met jou
Ik heb je zoveel te geven
Ik wil je over je broer vertellen
En met jou de dingen beleven

❤️
Mama

* in Nederland kan je t/m je 42e behandeld worden. Daarna moet je uitwijken naar het buitenland

8 gedachten over “Opgeven is geen optie..

 1. janna

  Idd wat een moedig verhaal weer..pfff….en er lijkt geen einde aan te komen! Maar hou vol en doe wat goed voelt en ik vind het fantastisch dat je alles aanpakt. Dikke 10!!! Als je wilt kan ik je de naam doorgeven van een SuperFood (te koop bij EkoPlaza) die de follikel stimuleert, daarnaast wil ik je heel graag een ’tip’ geven als je daar open voor staat. Alles mag en niets hoeft hoor. Ik heb en had nml. ook elke keer maar slechts 1 a 2 eitjes, waardoor de stimulatie ook eenmaal afgebroken is (hoogste dosis in ned) en ben ook ik ‘op zoek’ gegaan..en blijven we hopen op een wonder.

  Mocht je behoeft hebben dan mag je me altijd mailen..heel veel succes

  1. Angela Bericht auteur

   Dank je wel Janna! Alle ideëen en suggesties zijn welkom. Niet geschoten altijd mis. Ik heb je gemaild ?

 2. Roos

  Lieve medemama, het kan! Na mijn engel heb ik 2 gezonde kindjes gekregen. De eerste duurde 5 jaar, de tweede kwam spontaan, toen ik 40 werd! Hou hoop, zet door en geef niet op! Het is echt de moeite waard. Overigens wordt er aan gewerkt de ivf leeftijd op te rekken in nederland. En een gestart traject mag je afmaken over de leeftijdsgrens. Cryos kunnen nog tot in de 50 teruggeplaats worden. Heel veel liefde en succes, Roos

  1. Angela Bericht auteur

   Dank je wel Roos. Wat een hoopvol verhaal. Overigens is IVF geen optie omdat ik niet genoeg eitjes ‘aanmaak’ voor een punctie. Ik kom niet verder dan 1 of heel soms 2 met maximale medicatie.. ?

 3. Sylvia

  Lieve mama Angela, wat ben je sterk. Ik heb veel bewondering voor je doorzettingsvermogen. Ik zal met je mee hopen en bidden. Veel geluk en voor de eitjes…. zwem, zwem zwem. Jullie kunnen het!!! ??liefs Sylvia

 4. Miranda

  Angela,
  Toch blijven hopen, blijf geloven. Je doet er alles aan. En de natuur zal zijn gang gaan…
  Het kan….. ik heb het zelf mogen beleven.
  Op mijn 44e een miskraam met 13 weken. We zouden het een jaar geven( voor mijn 45e) en een maand voordat ik 45 werd bleek ik zwanger te zijn.
  Geef de moed niet op…. ik duim en bid met je mee??

  Liefs,
  Miranda

  1. Dorien

   Wat moedig en eerlijk om dit te vertellen, heel kwetsbaar maar ook zo mooi! Ik duim zeker voor je mee en hoop dat er ergens, heel ver weg, jouw G. Mijn meisje tegenkomt.. want het lijkt me idd een echte kanjer!! Voor nu wens ik je veel moed, weinig stress en hopen op alle wondermiddeltjes! Ik kan niet zeggen dat alles goed komt maar ik denk wel dat er altijd een weg is, altijd een oplossing, dus ik geloof er nog heel hard in en het is top om te lezen dat jij dat ook doet!! Think big en Ps. Je eierstokken lijken het mss niet te denken maar je ziet er sowieso 10 jaar jonger uit:) x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.