Moederdag van mijn dromen

“Kusje in de Wind” en “Altijd een kind tekort” hebben afgelopen week een oproep gedaan aan alle mama’s van een overleden kind om een blog te schrijven over moederdag. Mijn blog is uitgekozen en op hun FB-pagina’s gepubliceerd:

 

M O E D E R D A G

Ik word wakker en zie door de gordijnen dat het zonnetje schijnt. In de kamer naast mij hoor ik jou brabbelen. Mijn liefde, mijn grootste bezit, mijn alles, mijn kanjer. We hebben afgelopen week net gevierd dat je 1,5 jaar bent en ik vind het ongelofelijk dat het zo snel gaat.

Ik weet het nog als de dag van gister dat ik in mijn eentje voor jou zou gaan omdat ik je papa maar niet tegenkwam. Via een donor. De zwangerschap was pittig vanwege mijn placenta previa maar verder had ik nergens last van. Toen was je al lief.. Over je naam hoefde ik niet lang na te denken, ook als je een meisje was geweest. Maar dat was je niet, je was een jongetje en ik noemde jou George. Gelukkig staat het moment op film dat jouw opa het blauwe envelopje open mag maken en er een mutsje met zijn eigen naam uit haalt.. Wat was hij trots!

Je gebrabbel wordt luider dus ik besluit je uit bed te halen. Het is vandaag moederdag, maar daar ben jij je nog niet bewust van en dat geeft helemaal niks. Wat mij betreft is het iedere dag moederdag, zó geniet ik van jou schatje. Vol liefde kijk ik je aan terwijl je met je gezicht richting de muur tegen je favoriete knuffel praat. Ik schrik er iedere keer weer van hoe ontzettend veel je van iemand kunt houden en ik schrik er iedere keer weer van hoe snel het allemaal gaat. Je giert het uit als je mij ziet en doet snel je armpjes omhoog.. “Mama!” roep je uit. Wat was ik trots toen ik dat de eerste keer uit je mondje hoorde .. “Be, be”.. het teken dat je nog even bij mama in bed wilt.

Met 2 mollige armpjes om mijn nek loop ik naar mijn slaapkamer en gris in het voorbijgaan nog snel even de ipad van het dressoir. “Bumba?” vraag ik? Dansend duik je het bed. We gaan gezellig tegen elkaar aanzitten en voor de duizendste keer kijk ik naar de aflevering waarin Bumba in het circus werkt. Ik kijk jou aan en mijn ogen vullen zich met water.. Onvoorstelbaar hoe mooi jij bent, onvoorstelbaar hoe gelukkig ik ben, onvoorstelbaar.. hoe er helemaal niks van klopt. Ik schrik mij rot van die gedachte en ga in een ruk rechtop in bed zitten. Ik kijk om mij heen.. De gordijnen zijn nog dicht en mijn bed is leeg. Heel langzaam realiseer ik mij dat ik het allemaal heb gedroomd ..

Jij, mijn lieve schat.. Jij bent hier niet. Zelfs als ik dat opschrijf lopen de tranen over mijn wangen.. Het was een droom van hoe het had moeten zijn maar nooit zal worden.

In plaats daarvan hangt moederdag al weken als een zwaard van damocles boven mijn hoofd en ergens ben ik dan ook opgelucht dat het eindelijk zo ver is. Dan kunnen de reclames weer de kast in en als ik morgen de stad door fiets zijn alle hysterische posters en affiches gelukkig verdwenen.

Wat vind ik het zwaar. Dit jaar misschien nog wel meer dan vorig jaar.. Het enorme gat in mijn hart.. Mijn droom werd een nachtmerrie waar ik maar niet uit wakker kan worden.. Een onzichtbare mama.. en dat doet meer pijn dan ik ooit in woorden zal kunnen omschrijven..

Mama, mama, mama
Een titel die bij mij hoort
Mama, mama, mama
Een grote wens de grond in geboord
Ik mis je, ik mis je, ik mis je
De mooiste ster dat ben jij
Ik mis je, ik mis je, ik mis je
Jij en ik voor altijd wij

❤️
Mama

Een gedachte over “Moederdag van mijn dromen

  1. Simone

    Lieve Angela,

    De tranen rollen over mijn wangen, wat een herkenning. Ik ken je niet maar ben vanwege hetzelfde lot met je verbonden.

    Ik wens je veel kracht en hoop zo dat je nog een kindje mag krijgen.

    Liefs Simone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.